İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’yi yasa boğan küçük Narin cinayeti hakkında konuştu. “Bu ülkede Narin niye öldü” diye soran İmamoğlu “Bu milletin ayağa kalkması, cahillikten ve cehaletten uzak duracak bütün tedbirleri alması, yobazlıkla insanları birbirine düşüren, ayrıştıran, kutuplaştıran ne varsa onlardan uzak durması lazım. İşte o zaman Narin bu ülkede ölmez. Başka türlü bir mini minnacık çocuğun ölümünün altında 86 milyon kalır ve eziliriz. Ezildik biz ezildik. Bu konunun altından milletçe ayağa kalkabilmenin yolunu bulmalıyız” dedi.
16 Eylül’de başlayacak Enstitü İstanbul İSMEK yeni eğitim döneminin açılışı nedeniyle Harbiye’deki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen eğitmenler buluşmasına katıldı.
“NARİN NİYE ÖLDÜ?”
Atatürk’ün “Cehalet devirlerinde fikir ve vicdan hürriyeti tahakküm ve baskı altında idi. İnsanlık bundan çok zarar görmüştür’ sözünü de hatırlatan İmamoğlu “Bakınız, o kadar şanslı bir ortamdayız ki bilimin, kültürün, eğitimin birçok icadın olduğu ve insanlıkla buluştuğu topraklarda yaşıyoruz. Mezopotamya'dan Trakya'ya, Ege'den Karadeniz'e. Önemli bir coğrafyadayız. Farklı coğrafyalardan gelmiş ama burayı yurt edinmiş muazzam bir milletiz. Milletçe burada yaşamak bizim için büyük bir onur. Aynı zamanda ilk emri ‘oku’ olan bir inanca sahibiz büyük çoğunlukla. Aynı zamanda bilimin nerede olursa olsun, ilim nerede olursa olsun ona gidilmesi, ‘bir harf öğretenin kölesi olurum’ diyen anlayışa sahip bir inancın bireyleriyiz. Bütün bunları bilirken bütün bunları okurken, bu ülkede Narin niye öldü? Benim kalbim buruk. Vicdanınız köşeye sıkışmış durumda. Hücrelerim birbiriyle çarpışıyor. Ve inanın vicdanen çok şey sorguluyorum” diye konuştu.
“MİNİ MİNNACIK BİR ÇOCUĞUN ÖLÜMÜ ALTINDA 86 MİLYON EZİLDİK”
İmamoğlu şöyle devam etti:
-Bu milletin ayağa kalkması, cahillikten ve cehaletten uzak duracak bütün tedbirleri alması, kötü düşünceye sahip, yobazlıkla insanları birbirine düşüren, ayrıştıran, kutuplaştıran ne varsa onlardan uzak durması, üretimde, tarımda, emekte, sanayide, eğitimde, bilimde, sporda, kültürde, her alanda iyi işleri yapan bir millet olmayı başarabilmemiz lazım. İşte o zaman Narin bu ülkede ölmez.
-Başka türlü bir bebenin, bir mini minnacık çocuğun ölümünün altında 86 milyon kalır ve eziliriz. Ezildik biz ezildik. Bu konunun altından milletçe ayağa kalkabilmenin yolunu bulmalıyız. Bir çocuğu kaybettikten sonra aranan adalet, benim için adalet değil. Benim için adalet; bebeğini, çocuğunu bu ülkede doğduğu andan itibaren hatta doğmadan annenin karnından başlayarak korumaktır.
-Bunu yapabilirsek o zaman boş konuşmak yerine iş başardık diyebiliriz. Umarım hep beraber bunu başarırız. Bu başarının açılacağı yolları hep beraber açarız. Bu memleketin bütün bebelerini, bütün evlatlarını Allah korusun. Ve hepiniz bu konuda sorumlu olduğunuzu unutmayınız.
-Ve gerçekten eğitim, eğitimci öğrenim. topluma bir şey öğretmek, onları medeni bir seviyeye taşımak sizlerin mesleğinin çok kutsal bir içeriği. Bunu lütfen bütün ruhunuzda, bütün bedeninizde taşıyın ve yaşayın.
38 İLÇEDE 152 NOKTADA ÜCRETSİZ EĞİTİM
Yaklaşık 1300 Enstitü İstanbul İSMEK eğitmeninin katıldığı etkinlikte, İmamoğlu’na, kız kardeşi Neslihan Yakupçebioğlu eşlik etti. Canlı müzik ve folklor gösterileriyle renklendirilen etkinlikte İmamoğlu, İSMEK’in yeni dönem faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yeni dönemde, toplam 38 ilçede, 152 noktada İstanbullulara ücretsiz eğitim hizmeti verecekleri belirten İmamoğlu, “Bütün ilçelerde var olabilmenin hedefi, hemen hemen olgunlaştı. Mesleki ve teknik, kişisel gelişim, güzel sanatlar ile el sanatları ve zanaat olmak üzere, 4 dalda, 23 alanda, 1400’e yakın programımız olması muhteşem bir şey. Yeni dönemde, Beylikdüzü'nde Zübeyde Ana Yaşam Merkezi ve Beykoz Anadolukavağı Eğitim Merkezlerinin yanı sıra, iki uzmanlık okulunu daha, İstanbullularla buluşturmanın keyfini yaşıyorum. Avcılar Dil Okulu, Bakırköy Sanat ve Tasarım Okulu ile Enstitü İstanbul İSMEK'in uzmanlık okulu sayısı da 18’e yükseliyor” dedi.