İBB’nin 2036 Olimpiyat adaylığı için lobi faaliyetleri yürütmek üzere Paris’te 2 günlüğüne açtığı İstanbul Evi’ne günlük 300 bin Euro kira ödediği iddiaları yalanlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun “Evin haftalık kirası 249 bin Euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi iş birliği ile Paris’in ünlü moda müzesi “Palais Galliera”da İstanbul Evi açıldı. Açılış; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve İstanbul’un 17 ilçe belediye başkanının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

“İBB BÜTÇESİNDEN PARA HARCANMADI”

İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun iddialara sosyal medya hesabından yanıt verdi. Ongun, Paris’teki “İstanbul Evi” ile ilgili kamuoyuna yansıyan bilgilerin doğru olmadığını belirterek “ Evin haftalık kirası 249 bin euro olup tüm masraflar sponsorların şartsız bağışı ile karşılanmıştır. İstanbul’un olimpiyat adaylığı yolundaki bu önemli uluslararası tanıtım faaliyeti için İBB bütçesinden para harcanmamıştır. Kamuoyunu yanıltıcı bilgilere lütfen itibar etmeyiniz” dedi.