İran basını, Kerec kentindeki B1 Köprüsü’ne yönelik ABD-İsrail saldırısının ardından bölge ülkelerinde bulunan önemli köprülerin listesini yayımlayarak misilleme imasında bulundu.
İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, başkent Tahran yakınındaki Kerec kentinde bulunan B1 Köprüsü’ne yönelik ABD-İsrail saldırılarının ardından bölge ülkelerinde bulunan ve İran’ın hedef alabileceği önemli köprülerin listesini yayımladı.

İŞTE YAYIMLANAN O LİSTE
Listede, Kuveyt'teki Şeyh Cabir Al-Ahmad Al-Sabah Deniz Köprüsü, Suudi Arabistan ile Bahreyn’i birbirine bağlayan ve El-Huber kentinde yer alan Kral Fehd Köprüsü, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan Şeyh Zayed Köprüsü ile Şeyh Halife Köprüsü, Ürdün’deki Kral Hüseyin Köprüsü ile Ürdün’de bulunan Adem Köprüsü ile Abdun Köprüsü yer aldı.
İRAN DEVLET TELEVİZYONU: KÖPRÜ SALDIRISINDA 8 KİŞİ ÖLDÜ
İran Devlet Televizyonundan yapılan açıklamada köprü saldırısında 8 kişinin öldüğü ve 95 kişinin yaralandığı ifade edildi.
İran Devrim Muhafızları yaptığı açıklamada köprü saldırısı yaşanan süreçte "düşman uçağını düşürdük" dedi