Türk mutfağı yüzyıllardır dünyanın en zengin ve köklü mutfaklarından biri olarak gösteriliyor. Kebapların geniş bir hayran kitlesi olsa da, uluslararası gastronomi listelerinde zirveye yerleşen yemeğin kebaplardan biri olmaması dikkat çekti. Son verilere göre Türkiye’nin en lezzetli yemeği, çoğu kişinin tahmin ettiği İskender ya da Adana kebap değil.
Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından puanlanan TasteAtlas gibi uluslararası lezzet platformları, Türk mutfağının en iyi yemekleri arasında mantıya düzenli olarak zirvede yer veriyor. İncecik hamuru, aromatik iç harcı, sarımsaklı yoğurdu ve tereyağlı sosuyla mantı; hem ev yemeği sıcaklığını taşıması hem de geniş bir damak tadına hitap etmesi nedeniyle listelerde üst sıralara taşınıyor.

HEM GELENEKSEL HEM DE EVRENSEL BİR TAT
Gastronomi uzmanları, mantının başarısını “hem geleneksel hem evrensel bir tat” olmasına bağlıyor. Kayseri usulü minik mantıdan, daha iri hazırlanan klasik mantıya kadar çeşitliliğiyle bilinen bu yemek, hem yerli hem yabancı kullanıcılar tarafından ortak bir beğeni noktası haline geliyor.