İstanbul'daki trafik yağmurla birleşti, çile katlandı...

Megakentte akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur, trafiği olumsuz etkiledi. İBB verilerine göre trafik yoğunluğu saat 18.30 itibariyle yüzde 85'e ulaştı.

Anadolu Yakası'nda trafik yoğunluğu yüzde 87'i buldu. Avrupa Yakası'nda ise yoğunluk yüzde 83 oldu.

METEOROLOJİ VE AKOM'DAN UYARI GELMİŞTİ

İstanbul için Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) ardından AKOM'dan da uyarılar geldi.

Marmara Bölgesi'nde sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde 14-17 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Bugün akşam saatleri itibarıyla etkisini gösteren olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, çarşamba akşam saatlerine kadar aralıklarla sürmesi bekleniyor.

AKOM'dan yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

"Güneyin ılık ve nemli havasını bölgemize taşıyan alçak basınç sitemi nedeniyle, sıcaklıkların 14-17°C civarında seyredeceği beklenmekte olup, çarşamba akşam saatlerine kadar il genelinde sağanak, yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilmektedir."