Ayva, kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biridir, sert yapısı ve damakta tadıyla birçok kişi tarafından sevilir. Bu meyve sadece lezzetiyle değil sağlık üzerindeki faydalarıyla da dikkat çekiyor fakat ayva tüketirken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.
AYVANIN SAĞLIĞA FAYDALARI
Ayva özellikle C vitamini açısından zengin bir meyvedir ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda ayva içinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korur, cildi genç tutar ve kalp sağlığını destekler. Ayva, sindirim sistemine faydalıdır ve bağırsak hareketlerini düzenlerken, mide bulantısı gibi rahatsızlıkları hafifletmeye yardımcı olabilir.
AYVA YERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Ayva, genellikle sert olduğu için doğrudan çiğ olarak yenmesi pek tercih edilmez. Özellikle bu meyve yüksek miktarda asidik özellik gösterdiği için, bazı insanlar için mideyi rahatsız edebilir. Mide problemi yaşayan kişilerin, ayvayı pişirerek tüketmesi önerilir. Öte yandan ayva kabuğu genellikle yenmeden önce soyulur ve pişirilmesi gereken bir meyvedir. Çiğ olarak tüketilen ayvanın asidik yapısı, ağızda tahrişe neden olabilir.