Sağlığa faydalı olması nedeniyle milyonlar tarafından sevilerek tüketilen balıklar, türlerine göre farklı lezzetlere sahip olabiliyor. 

Buna karşın usta balıkçılar, balıkların lezzetini belirleyen temel faktörün yalnızca türleri olmadığına dikkat çekerek, Marmara Denizi ve Karadeniz'de yaşayan aynı tür balıklar arasında da ciddi bir lezzet farkı olduğuna dikkat çekti. 

KARADENİZ BALIKLARI NEDEN DAHA LEZZETLİ?

Türkiye'de satışa sunulan balıkların büyük bölümü Marmara ve Karadeniz'de yakalanmakta. Birbirine yakın bölgede bulunmalarına karşın ünlü restoranlar ve oteller balık yemeklerinde çoğu zaman Karadeniz'de tutulan balıkları tercih ediyor. Bu durumun temel nedeni ise İstanbul Boğazı'ndaki su hareketinden kaynaklanmakta. 

Usta balıkçılar, Karadeniz'den İstanbul Boğazı'na geçiş yapan balıkların tamamının akıntıya karşı yüzmüş olduğuna dikkat çekerek, bu durumun balıkların yağ kaybı yaşamasına neden olduğunu belirtti. Marmara Denizi'nde bulunan balıkların yağlarını kaybettiğini ve daha lezzetsiz hale geldiğini söyleyen balıkçılar, Karadeniz'de tutulan balıkların ise daha yağlı yapıları nedeniyle şeflerin ilk tercihi olduğunu hatırlattı.