Temel gıdaya gelen zamlardan sonra vatandaş çareyi evde bulunan ürünleri değerlendirmede buldu. Bu yöntem son dönemlerde sosyal medyada sıkça paylaşılan ve hazırlanan ilginç tarifler arasında. Ekşiyen yoğurt ile sadece 10 dakikada hazırlanan peyniriniz hazır! 

Markette fiyatı 100 lirayı bulan labne peynirini artık evinizde rahatça yapabileceksiniz. Ekşiyen yoğurdunuzu çöpe atmak yerine mutfakta değerlendirin. Hem peynir hem pasta tariflerinde kullanabileceğiniz bu yöntem mutfakta çok işinize yarayacak.

Öncelikle ihtiyacınız olan şey 1 kg yoğurt, tülbent ve cam kavanoz. Cam kavanozun ağız kısmına tülbenti yerleştirin. 'Süzülmesi iyi olsun' diyorsanız süzgeci yerleştirip daha sonra tülbenti koyabilirsiniz. 

HEM PASTALARDA HEM DE MEZELERDE KULLANABİLİRSİNİZ

Bu işlemenden sonra cam şişenin içerisine yoğurdunuzu dökün ve 1 gece buzdolabında bekletin. Beklettiğiniz yoğurttan sarı ve yeşilimsi bir su kavanozun alt kısmına dolacak. Tülbentin içerisinde kalan ve süzülmüş yoğurdu hava almayacak bir şekilde diğer kaba aktarın. Elde ettiğiniz peyniri yaklaşık 5 gün içerisinde tüketmeniz gerekli. Fazla beklettiğinizde tadı ekşiyecektir. Bu yüzden kısa sürede tüketmeniz gerekli. 

Bu yöntem sayesinde hem yoğurdunuzu değerlendirmiş olacaksınız hem daha sağlıklı bir peynir elde etmiş olacaksınız. Elde ettiğiniz labne kıvamındaki bu peyniri pasta, meze, kanepe cheesecake yaparken kullanabilirsiniz.