Kaza, saat 12.00 sıralarında Balo Sokak’tan İstiklal Caddesi’ne giriş yapan otomobilin sürücüsünün kontrolünü kaybetmesiyle gerçekleşti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, sürücünün ani bir şekilde hızlanarak tramvayın yoluna girdiği ve çarpmanın kaçınılmaz olduğu öğrenildi.

Olayın ardından çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler cadde üzerindeki güvenliği sağlarken, kaza yapan araç trafik akışını engellemeden kaldırıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Polis, kazanın oluş şekliyle ilgili inceleme başlatırken, sürücünün ifadesine de başvuruldu. İlk belirlemelere göre kazanın sürücü hatasından kaynaklandığı düşünülüyor.
Öte yandan, olay anında İstiklal Caddesi’nde yoğunluk yaşanmadığı, bu nedenle herhangi bir tramvay yolcusunun zarar görmediği belirtildi.