Mükemmel bir makarna yapmanın sırrı, doğru tekniklerden geçiyor. İtalyan şefler, makarnanın kıvamını ve lezzetini arttıracak önemli ipuçlarını paylaştı.
BOL SU KULLANIN
İtalyan şeflerin en önemli tavsiyesi bol miktarda su kullanmaktan geçer. Makarna yaparken suyun yetersiz olması, makarnanın birbirine yapışmasına ve istenilen kıvamın elde edilememesine neden olur. Yarım kilo makarna için en az 4 litre su kullanmak gerektiğini belirten şefler, suyun bolluğunun makarnanın lezzetini katladığını vurguluyor. Yağ kullanımı önerilse de İtalyan mutfağında bol suyun sağladığı farklı bir lezzet olduğu belirtiliyor.
SOĞUK SU KULLANMANIN FAYDALARI
Birçok ev hanımının kaynar su kullanma alışkanlığı, makarnanın lezzetini olumsuz etkileyebilir. İtalyan şeflere göre, soğuk suyla başlamak daha doğrudur, soğuk suyun makarnanın nişastasının daha iyi salınmasına yardımcı olduğunu ve böylece makarnanın lezzetinin daha yoğun olduğunu belirtti.
Aynı zamanda tuzun erken eklenmesi, makarnanın lezzetini olumsuz etkileyebilir. Şefler, tuzu kaynar suya eklemenin en doğru yöntem olduğuna dikkat çekti.