Urla’nın Atatürk Mahallesi 2142 Sokak'ta bulunan bir evde, bugün (21 Şubat 2026) öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların yükselen dumanları fark edip ihbarda bulunması üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
İddiaya göre, alevlerin hızla yayılması üzerine 71 yaşındaki Mehmet A. balkona çıkarak kendisini dışarı atmayı başardı ve dumandan etkilenmiş halde kurtarıldı. Ancak eşi 68 yaşındaki Güler A., yoğun duman ve alevler nedeniyle içeride mahsur kaldı.

İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alındıktan sonra eve giren sağlık görevlileri, Güler A.’nın cansız bedenine ulaştı. Dumandan etkilenen Mehmet A. olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden yaşlı kadının cenazesi, savcılık incelemesinin ardından otopsi işlemleri için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.
İtfaiye ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk teknik incelemelerde, yangının çıkış nedeninin elektrik kaynaklı olabileceği değerlendirildi. Polis ve itfaiye birimleri, facianın kesin nedenini belirlemek üzere geniş çaplı bir soruşturma başlattı.