Tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'in yerine başkanvekili seçimi gerçekleştirildi.

Kocaeli Valiliği'nin belirlediği takvim doğrultusunda, İzmit Belediyesi Meclis Salonu'nda saat 15.00'te toplanan belediye meclisinde başkanvekili seçimi için oylama yapıldı.

37 üyeden oluşan belediye meclisinde CHP'nin adayı Lütfü Obuz ile AKP'nin adayı Hayrettin Ünlü yarıştı.

İLK İKİ TURDA SONUÇ ÇIKMADI

Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen seçimde ilk iki turda hiçbir aday gerekli çoğunluğu sağlayamadı.

Oylamada 37 oy kullanılırken, bunlardan 34'ü geçerli, 3'ü ise geçersiz sayıldı. İlk turda CHP'nin adayı Lütfü Obuz 21, AKP'nin adayı Hayrettin Ünlü ise 13 oy aldı.

Ancak ilk iki turda aranan çoğunluk sağlanamadığı için seçim üçüncü tura kaldı.

ÜÇÜNCÜ TURDA CHP ADAYI SEÇİLDİ

Üçüncü turda yeniden yapılan oylamada CHP adayı Lütfü Obuz 22 oy alarak İzmit Belediye Başkanvekili seçildi. AKP'nin adayı Hayrettin Ünlü ise 15 oyda kaldı.

Böylece, Fatma Kaplan Hürriyet'in görevden uzaklaştırılmasının ardından belediye yönetiminde başkanvekilliği görevi CHP'de kalmış oldu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İzmit Belediyesi'ne operasyon düzenlenmişti.

Bu kapsamda, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile eşi Murat Hürriyet'in de aralarında bulunduğu 31 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiş, düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda yakalananlardan 20'si tutuklanmıştı.

Kaynak olarak ekle

Tutuklanan Fatma Kaplan Hürriyet, 24 Temmuz'da İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı.