Kasaplar, özellikle beş et kesimi söz konusu olduğunda, süpermarketten alışveriş yapmamayı ve bunun yerine kasap dükkanlarını tercih etmeyi tavsiye ediyor.

Süpermarketlerden kıyma, kümes hayvanları, ciger gibi sakatat ve sığır eti satın alınmaması gerektiğini belirtiyor. 

Kıyma etleri genellikle birinci sınıf etlerden daha ucuz olup, çoğunlukla köfte gibi yemeklerde kullanılıyor; bu tür yemeklerde etin lezzeti, diğer malzemeler ve soslarla maskelemektedir dolayısıyla taze etten çekilmiş kıymanın satın alınmasını öneriyor.

Bazı süpermarketler, ciğer, böbrek, kalp, kelle gibi ürünler de sunuyor. Bu tür hazırlaması zor et kesimleri için de kasaplar marketleri önermiyor. 

Olgunlaştırılmış sığır eti ve kesilmiş etler, süpermarketten satın alınmaması gereken et türleri arasında yer alıyor. Olgunlaştırılmış sığır eti, yumuşak dokusu ve güçlü tadı ile et severler tarafından tercih edilse de, zanaatkar kasaplar bu etleri yıllandırma süreçleriyle hazırlayarak daha kaliteli bir sonuç elde ediyor. Süpermarketler de bu trende katılmaya çalışsa da, kasaplar marketlerde bulunan kemikli etlerin "etlerin yaşına ve nasıl saklandıklarına bağlı olarak kemiksiz etlere göre daha hızlı 'dönüşme' eğiliminde olduğunu" belirtiyor. 

Kemik, etin pH seviyesini etkileyerek kötü koku, sümüksü doku ve renk değişikliği gibi sorunlara yol açabiliyor. Bu nedenle, et alırken nereden satın aldığınız konusunda dikkatli olmak önemlidir.