Kış aylarında bağışıklığı güçlendirmek için akla ilk gelen çorbalar genellikle kelle paça çorbası ya da tarhana çorbası olsa da, uzmanlar son dönemde daha hafif ama bir o kadar etkili bir çorbayı öne çıkardı: Közlenmiş kırmızı biber çorbası.

Rengiyle iştah açan bu çorba, sadece lezzetiyle değil içerdiği yüksek C vitamini ve antioksidanlarla da bağışıklık sistemine güçlü bir destek sağlıyor.

DOĞAL BİR KALKAN GÖREVİ GÖRÜYOR

Uzmanlara göre kırmızı biber, portakaldan bile fazla C vitamini içeriyor. Bu da özellikle mevsim geçişlerinde vücudu grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyan doğal bir kalkan anlamına geliyor. Ayrıca antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.

MİDEYİ YORMADAN VİTAMİN DESTEĞİ SAĞLIYOR 

Kelle paça ve tarhana çorbası kadar ağır olmayan bu çorba, sindirimi kolaylaştırıyor ve mideyi yormadan vitamin desteği sağlıyor. Düzenli tüketildiğinde; bağışıklığı güçlendiriyor, vücudu toksinlerden arındırıyor, cildi canlandırıyor, metabolizmayı destekliyor.

DOĞAL BAĞIŞIKLIK TAKVİYESİ

Temel malzemesi közlenmiş kırmızı biber olan bu çorba soğan, sarımsak, biraz un ve sıcak suyla hazırlanıyor. İsterseniz üzerine az miktarda krema ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Evde kolayca hazırlanabilen bu tarif, kış aylarında doğal bağışıklık desteği olarak öne çıkıyor.