Geri çağırma kararı Aldi Belçika tarafından Fruitpackers adına uygulanıyor. Yetkililerin açıklamasına göre sorun, kabaklarda izin verilen seviyenin üzerinde heptaklor adlı bitki koruma ürünü kalıntısının belirlenmesi. Ürünler satıştan kaldırılırken daha önce satın alan müşteriler de uyarıldı.
10-22 AĞUSTOS ARASINDA SATILDI
Uyarı, Aldi mağazalarında iki adetlik paketler halinde satılan kabakları kapsıyor. Geri çağrılan ürünlerin lot numarası 100320823962, GGN numarası ise 4059883388428 olarak açıklandı. Söz konusu ürünler 10-22 Ağustos 2026 tarihleri arasında satışa sunuldu.
Yetkililer, geri çağırmanın Aldi'de satılan bütün kabakları kapsamadığını özellikle belirtiyor. Uyarı yalnızca açıklanan parti için geçerli. Bu nedenle belirtilen dönemde ürünü satın alanların ambalajdaki bilgileri kontrol etmesi gerekiyor.

FİŞ OLMADAN DA PARA İADESİ YAPILACAK
Aldi, söz konusu kabakları satın alan müşterilerden ürünü tüketmeden mağazaya geri getirmelerini istedi. Ürünün satın alma bedelinin tamamen iade edileceği açıklandı. Bunun için kasa fişi veya ürünün orijinal ambalajının bulunması da gerekmiyor.
Heptaklor, zararlılarla mücadelede kullanılan bir kimyasal madde. FAVV'nin resmi geri çağırma duyurusunda kabaklardaki heptaklor seviyesinin izin verilen sınırın üzerinde olduğu belirtilirken, tüketicilere ürünü yememeleri yönünde açık uyarı yapıldı. Geri çağırma kararı 22 Ağustos'ta duyuruldu ve Belçika'daki resmi ürün geri çağırma listesine eklendi.