Kış aylarının vazgeçilmez içeceği olan salep hem sıcak bir fincanın keyfi hem de içeriğindeki değeri ile öne çıkıyor. Özenle yetiştirilen salep toz hale getirilerek hem sıcak içeceklerde hem de tatlılarda kullanılıyor. Salep son günlerde fiyatının artması ile gündeme geldi. Kilogram fiyatı 4 bin liraya kadar çıkan salep, birçok kişinin bütçesini zorluyor ancak bilenler evinde saksıda yetiştiriyor. 

Salep, geniş tarlalarda ve bahçelerde yetiştirilebildiği gibi, evde de oldukça verimli şekilde yetiştirilebilen bir bitki olarak öne çıkıyor. Özellikle balkonlarda ya da saksılarda salep yetiştirmek isteyenler için önemli noktalar var. Salep fiyatlarındaki artış da göz önünde bulundurulduğunda oldukça cazip bir seçenek haline geliyor.

SAKSIDA SALEP YETİŞTİRMENİN PÜF NOKTALARI 

Eğer saksıda salep yetiştirmeyi düşünüyorsanız, dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunuyor. İlk adım, tohumları sonbaharda nemli bir bezde bekleterek çimlendirmek olmalıdır. Çimlenen tohumları, 8 cm mesafeyle saksıya dikin. Saksı için ise kum ve gübre karışımından oluşan toprak ideal olacaktır. Toprağın sürekli nemli olması gerekir, ancak sulama konusunda dikkatli olun, su birikintisi oluşturmamaya özen gösterin. En uygun sulama yöntemi, bir sprey şişesiyle yapılan nazik sulamadır.