Kış aylarında zaman sıkıntısı çekmeden lezzetli yemekler hazırlamak isteyenler için pratik çözümlerden biri de ev yapımı domates sosu. Sizler için kışlık domates sosu nasıl yapılır sorusunun yanıtını bu tarifimizde hazırladık. Haberimizde domates sosunu nasıl yapacağınızın her adımını bulabilir, kışlık hazırlıklarınızı kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

KIŞLIK DOMATES SOSU TARİFİ

Malzemeler:

5 kg olgun domates
1 çay bardağı zeytinyağı
1 baş sarımsak (isteğe bağlı)
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı sirke (isteğe bağlı, raf ömrünü uzatır)

Hazırlık:

Domateslerin Hazırlanması:

Domatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. (İsterseniz domatesleri kaynar suya daldırarak kabuklarını kolayca soyabilirsiniz).
Domatesleri küp küp doğrayın veya rendeleyin.

Pişirme:

Büyük bir tencereye doğranmış domatesleri ekleyin.
Domatesler suyunu salana kadar orta ateşte pişirin.
Domatesler suyunu saldıktan sonra, ocak ısısını biraz azaltın ve arada karıştırarak 1-1,5 saat boyunca domateslerin iyice suyunu çekmesini bekleyin.
Sarımsak kullanacaksanız, ince ince doğrayıp ekleyin.
Son olarak tuz, şeker ve zeytinyağını ekleyin. İsterseniz sirkeyi de ekleyebilirsiniz.
10-15 dakika daha pişirin, ardından ocaktan alın.

Kavanozlama:

Hazırladığınız sosu temiz ve kuru cam kavanozlara sıcak sıcak doldurun.
Kavanozların ağızlarını temiz bir bezle silin ve kapaklarını sıkıca kapatın.
Kavanozları ters çevirerek soğuyana kadar bekletin (bu işlem vakumlama sağlar ve sosun bozulmasını engeller).

Saklama:

Kavanozlar soğuduktan sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın.