Günümüzde köpük tabaklar, sunduğu pratik çözümlerle birçok alanda tercih ediliyor. Peki, bu tabakların yaygın kullanımı ardındaki sebepler neler? Alışveriş yaparken aldığımız ürünlerde denk geldiğimiz köpük tabaklar genellikle firmaların maliyetten dolayı kullandığı yöntemlerden biri. Fakat köpük tabakların meyve, sebze hatta et ürünleri için farklı görevleri de var.
Köpük tabakların en büyük avantajı, düşük maliyetli üretimleri sayesinde ekonomik olmaları. Büyük ölçekli üreticiler ve tüketiciler için cazip bir seçenek sunan bu tabaklar, hafif yapılarıyla taşımada ve depolamada kolaylık sağlıyor. Üstelik, sıcak ve soğuk yiyeceklerin ısısını bir süre koruyabilme özellikleriyle, yiyeceklerin ideal sıcaklıkta servis edilmesine olanak tanıyor. Dayanıklılıkları sayesinde çeşitli yiyecek türlerine uygun olan köpük tabaklar, tek kullanımlık yapılarıyla hijyenik bir çözüm sunarak, temizlik derdini ortadan kaldırıyor.
ÜRÜNLERİN RAF ÖMRÜNÜ UZATIYOR
Köpük tabaklar, ürünleri doğrudan koruma işlevi görmese de dolaylı etkileri oldukça fazla. Öncelikle fiziksel açısından ürünleri koruyan köpük tabaklar, aynı şekilde ürünlerin depolanmasında ve fiziksel hasar görmesinde de karşı koruma sağlamakta. Yalıtım özelliklerine sahip olan köpük tabaklar, meyve ve sebzelerin taze kalmasında etkisi büyük. Sıcaklık dalgalanmalarını önleyen bu tabaklar, nem oranını da sağlıyor. Özellikle streç filmlerle beraber kullanıldığında ürünlerin raf ömrünü de uzatmakta.