Farklı kaplar, içeceğin tadını ve sıcaklığını etkileyebilir. Özellikle metal veya çok ince cam kupalar, içeceğin sıcaklığını koruyamaz ve kahve ya da çayın aromasını bozabilir. Plastik kaplar ise, kimyasal maddeler salarak içeceğin tadını değiştirebilir. Çay veya kahve içtiğiniz kabın malzemesi kadar rengi de sağlığı etkiliyor.

Çay veya kahve içilen kabın rengi ve malzemesi sağlığı doğrudan etkiliyor. Özellikle kırmızı ve turuncu renkli kupalar, içerdikleri potansiyel kurşun nedeniyle vücuda zarar veriyor. Dolayısıyla seramik veya camdan yapılmış kupalar tercih edilmesi zararlı kimyasallar içermediğinden içeceğin tadını bozmaz.

Isıtıldığında tehlikeli maddeler yayabileceği için plastik ve alüminyum kaplardan da kaçınılması gerektiğine dikkat edilmelidir. İlginç bir şekilde, yapılan araştırmalar beyaz kupadaki kahvenin, mavi kupaya göre daha az tatlı göründüğünü ortaya koyuyor. Bu nedenle, kahve veya çay için uygun fincan veya bardak seçerken sadece kullanılan malzeme değil, aynı zamanda renginin de önemli bir faktör olduğu söylenebilir. Renk ve malzeme, içeceğin tadını ve deneyimini doğrudan etkileyebilir.

Araştırmalar, desenli seramik sofra takımlarının, ısıtıldığında zararlı maddeler açığa çıkararak tehlikeli olabileceğini ortaya koymuştur. Ayrıca toprak kaplar, zehirli bileşenler içerdiği için zehirlenme ve hastalık riskini artırabilir, bu yüzden bunlardan kaçınılması tavsiye edilir.