Mesai saatinin sona ermesinin ardından 9 günlük bayram tatili başlarken, tatili memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçirmek isteyen vatandaşların yola çıkmasıyla İstanbul'un birçok noktasında trafik akışı yavaşladı.

Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler köprülerinde Avrupa Yakası'ndan Anadolu Yakası'na geçişlerde trafik yoğunluğu gözleniyor. Bu nedenle Avrupa Yakası'nda TEM Otoyolu'nda Levent bağlantısına, D-100 kara yolunda ise Çağlayan bölgesine kadar yoğunluk oluştu.

Karaköy-Beşiktaş Meydanı arasındaki sahil yolu ile Barbaros Bulvarı'nda da hafif trafik yoğunluğu meydana geldi.

Anadolu Yakası'nda TEM Otoyolu'nda Ünalan bağlantısından Çamlıca Gişeler'e kadar sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor. Ankara istikametinde Sancaktepe ve Sultanbeyli arasında da aşırı yoğunluk yaşanıyor.

D-100 kara yolunda da Ankara istikametinde Göztepe ve Maltepe ile Kartal ve Pendik arasında zaman zaman oluşan trafik yoğunluğu nedeniyle araçlar yavaş ilerliyor.

Mesai saatinin sona ermesinin ardından tramvay, metro, otobüs ve metrobüs duraklarında da yoğunluk oluştu.

YAĞIŞA HAZIRLIKSIZ YAKALANDILAR

Kentte sağanağın etkili olmasıyla bazı yollarda su birikintileri oluştu, araç ve motosiklet sürücüleri zor anlar yaşadı.

Yağışlı havaya hazırlıksız yakalanan vatandaşlar duraklara ve kapalı alanlara sığındı.

OTOYOLLARDA DURUM

Anadolu Otoyolu'nun Bolu ve Düzce kesimi ile D-100 kara yolunun Karabük Eskipazar ilçesi sınırlarındaki 13 kilometrelik bölümde akıcı yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatilini memleketleri ya da tatil beldelerinde geçirmek için İstanbul ve çevre illerden harekete geçen sürücülerin bölgeden geçişleri devam ediyor.

Otoyolun Bolu ve Düzce kesimlerinde Gümüşova rampaları, Gölyaka ve Kaynaşlı geçişi, Bolu Dağı Tüneli ile viyadükler ve Çaydurt, Köroğlu rampaları, Yeniçağa ve Gerede gişelerinde araç yoğunluğu artıyor.

Dinlenme tesisleri girişleri ile otoyoldan çıkış gişelerinde araç yoğunluğunun arttığı görülüyor.

Polis, yoğunluk durumuna göre sürücüleri zaman zaman otoyoldan D-100 kara yoluna yönlendiriyor.

Hasarlı kazalar ve araç arızalarının da etkisiyle ulaşımın zaman zaman durma noktasına geldiği güzergahta görev yapan polis, karayolları ve jandarma ekipleri, trafik akışında aksama yaşanmaması için çalışma yürütüyor.

Ayrıca Sakarya'da Kuzey Marmara Otoyolu'nun sona erdiği, Anadolu Otoyolu'na bağlantı sağlanan Akyazı bölgesinde de araç yoğunluğu gözleniyor.

Öte yandan D-100 kara yolunun Karabük Eskipazar ilçesi sınırlarındaki 13 kilometrelik bölümde de trafik akıcı yoğunlukta ilerliyor.

Karayolları ve trafik ekipleri, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'dan Karadeniz'e gitmek isteyenlerin kullandığı Kemikli rampalarında kontrollerini sürdürüyor.

OSMANGAZİ’DE YOĞUNLUK

Osmangazi Köprüsü ve otoyolda yoğunluk arttı.

Bağlantı yollarıyla uzunluğu 446 kilometreyi bulan otoyolda özellikle güneye doğru hareket eden tatilciler, zaman zaman Bursa geçişlerinde akıcı yoğunluk oluşturuyor.

Tatil yolunda olumsuzluk yaşanmaması için güvenlik önlemlerini artıran trafik ekipleri ise denetimlerinde, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunuyor.

OTOGAR DA YOĞUN

Kurban Bayramı tatilini il dışında geçirmek isteyen vatandaşlar Büyük İstanbul Otogarı’na akın etti. Otobüs firmaları, yaşanan yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi. Yolcuların büyük bölümü biletlerini günler öncesinden alırken son dakika gitmeye karar verenler ise bilet aradı.

Otobüslerde doluluk oranlarının yüzde 99'a ulaştığını belirten bilet gişesi sahibi İbrahim Varlı, "Ek seferlerimiz düzenleniyor ve şu anda bütün ek seferlerimiz dolu. Güneydoğu Anadolu Bölgesi olsun, Akdeniz Bölgesi olsun, Ege Bölgesi olsun bütün seferlerimiz doldu.  Ve açtığımız bütün ek seferler de şu an doluluk oranı yüzde 99’a yakın. Ve bugün yarın yine seferlerimiz olacak. Ama geçen seneki bayrama nazaran daha düşük. Geçen Ramazan Bayramı mesela hiç bayram yaşamadık. Bu bayram Ramazan’a nispeten yani biraz daha yoğunluk var. Ve artı olarak fiyatlar da yüksek. Yani fiyatların da yüksek olduğunu herkes söylüyor. Ama gider de yüksek, mecburen fiyatların o şekilde olması lazım. Bu fiyatları da Ulaştırma Bakanlığı belirliyor. Biz yazıhaneci olarak veya işletmeci olarak kendimiz belirlemiyoruz. Şu an işin Güneydoğu ve Doğu tarafı komple dolu, yer yok. Gelene yok satıyoruz" dedi.

"EN FAZLA YOLCULUK ŞU AN İÇİN ANTEP, ADANA, BODRUM"

Varlı, "En fazla yolculuk şu an için Antep, Adana, Bodrum, Marmaris, İzmir ve Ankara. Oralara yoğunluk çok bir de yarından itibaren kısa yollara da yoğunluk olacak. Bursa, Edirne, Kırklareli ve Keşan. Oralara da yoğunluk olacak, daha dün yine akaryakıta zam geldi, yani mazota zam geldi. İnanın ki şu an gelirimiz giderimizi karşılamıyor. Yani gider çok gelir yok, yok denecek kadar az. Hızlı tren bu otobüs sektörüne fazla bir zarar verecek bir konumda değil.  Hızlı trenin günde yapmış olduğu 3-4 seferdir. Zaten 3-4 seferde biliyorsunuz ikişer vagondan doluyorlar. Bu aslında mazotun, giderlerin, fiyatlara yansımasından dolayı yani. Şu anda 4 kişilik bir aile atıyorum Urfa’ya gidip gelmek isterse 18 bin TL sadece yol masrafı var" ifadelerini kullandı.

"UÇAK FİYATLARI OTOBÜS BİLETLERİNİN 4-5 KATI"

İstanbul’dan Kahramanmaraş’a yolculuk yapmaya hazırlanan Serdar Günay, "Bayram üstü bir yere tatile gitmek için en azından bilet almaya kalktığınızda 20-25 gün önceden bilet ayırtmanız gerekiyor. Son dakikalara bıraktığınızda bilet bulma şansınız yok. Türkiye, ekonomi şartlarına göre biraz bilet fiyatları yüksek bayramda, çünkü herkes sevdiklerinin yanına gittiği için herhalde yüksek tutuyor. Kişi başı ortalama bin- bin 100 lirayı buluyor. İstanbul’dan Kahramanmaraş’a gidilecek. Gidiş dönüşü ayarlamak için de 15-20 gün önceden bilet bulmanız gerekiyor. Uçak fiyatları zaten şu an otobüs fiyatları 4-5 katı civarında. Onlar da yüksek. Geçen seneye göre baktığımızda neredeyse 2 katı falandı. Şimdi uçak biletleri de 4 kat 5 kat fiyatları arttı" şeklinde konuştu.