Kurutma makineleri, çamaşırları kurutmak için ısı ve dönme hareketini bir arada kullanır. Bu işlem, kumaşların nemini gidermeye yardımcı olurken farklı malzemelerin farklı şekillerde tepki vermesine neden olur. Özellikle yüksek sıcaklıklar çoğu kumaşta çekme etkisi yaratır. Kurutucu, giysilerin içine hava ve sıcaklık gönderirken, giysilerin liflerinin büzülmesine, yani küçülmesine neden olabilir. Aslında kurutma makinelerinde kıyafetlerin küçülmesinin sadece ısı ile ilgili olmadığını aynı zamanda makinelerin dönme hareketlerinin de etkili olduğunu unutmamak gerekir.

KUMAŞ TÜRÜNE DİKKAT EDİLMELİ 

Bunların yanı sıra kıyafetlerin küçülmesi çoğu zaman kumaş türü ve kurutma koşullarına da bağlıdır. Bazı kumaşlar yüksek ısıya daha duyarlı olur. Örneğin yünlü giysiler, ısı nedeniyle en fazla çekme eğilimindedir. Benzer şekilde, yüzde 100 pamuklu kıyafetler de kurutucuda küçülme eğilimi gösterir. Bu yüzden özellikle yün, pamuk ve keten gibi hassas kumaşları kurutma makinesine atmadan önce dikkatli olmak gerekir. 

Polyester, naylon gibi sentetik kumaşlar genellikle ısıdan çok daha az etkilenir ancak bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Örneğin, çamaşırları aşırı şekilde kurutmak giysilerinizin ömrünü kısaltabilir ve çekme riskini artırabilir. Çamaşırları tek seferde kurutmak, genellikle yeterlidir. 

YIKAMA AŞAMASINA DA DİKKAT EDİLMELİ 

Çamaşırları kurutma makinesine atmadan önce yıkama aşamasında da dikkatli olmanız önemlidir. Su sıcaklığını mümkün olduğunca düşük tutmak, giysilerinizin daha uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır. Yüksek sıcaklıkta yıkama, kumaşın yapısını zayıflatırken kurutma makinesine girerken çekme riskini artırır. Kurutma işlemi sonrasında da dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır, çamaşırları kurutma makinesinden hemen çıkarılmalı ve hızlıca katlanmalıdır. Eğer makinenizde sadece hareketle kurutma sağlayan özel ayarlar varsa hassas giysiler için bu tür ayarları kullanarak, çamaşırların zarar görmesini engelleyebilirsiniz