Mutfakların yeni gözdesi, yaprak sarmasını ve lahana sarmasını arka plana attı. Deneyenlerden tam not alan bu yemeğin adı pırasa sarması. Yapımı kolay olan pırasa sarması lezzetiyle de beğeni toplamaya devam ediyor.

Türk sofralarında fırtına estiren pırasa sarması, klasik tariflerin yerine hafif ve lezzetli bir deneyim sunuyor.  Zahmetsiz hazırlanan bu sarma çeşidi doyurucu olmasından dolayı kilo almayı da önlüyor.

HEM DOYURUCU HEM FARKLI BİR TAT

Lahana ve asma yapraklarının yerine kullanılan pırasa sarması, doğal yumuşaklığı ve tatlı aromasıyla damaklarda hoş bir tat bırakıyor. Doyurucu olmasıyla da dikkat çeken pırasa sarmasının yapımı da oldukça kolay.

YAPRAKLARIN KALIN OLMASINA DİKKAT EDİN

Pırasa sarması yaparken en önemli detay ise yaprakların doğru şekilde hazırlanmasıdır. Sarma işlemi yaparken pırasanın kalın olmasına dikkat edin. Pırasaları uzunlamasına kesip ikiye ayırdıktan sonra yapraklarını kaynar suda yumuşayıncaya kadar kaynatın. 

KLASİK İÇ HARCIYLA DOLDURUN

Pırasa sarmasının iç harcı da diğer klasik sarma harçları gibi hazırlanıyor. İçerisinde bulgur ya da pirinç, domates salçası, isteğe göre baharat ve ince ince kıyılmış soğan koyarak harcını hazırlayabilirsiniz. Malzemeleri iyice yoğurduktan sonra doldurma işlemini yapabilirsiniz.