TFF 1. Lig'de mücadele eden ve henüz galibiyeti bulunmayan Yeni Malatyaspor, ligden çekilme talebini yeniden dile getirdi. Malatya ekibinde Başkan Şahin Altınok, kentte devam eden depremler nedeniyle futbolcularının psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.
'OYNAMAK İSTEMİYORUZ'
Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Şahin Altınok, ligde oynamak istemediklerini söylerken, "Göreve geldikten hemen sonra şehirde yeni bir deprem yaşandı. Futbolcuların durumu ortada. Yaşanan deprem sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu ile hemen görüşme sağladım. Sayın başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na yaşanan olumsuzluklar nedeni ile futbolcuların psikolojik durumlarını da düşünerek ısrarla bu ligde oynamak istemediğimizi ve haklarımız saklı kalmak kaydı ile ligden çekilmek istediğimi söyledim.
Sayın Hacıosmanoğlu, "Bizler bunu yapamayız. Fikstür bozuluyor, kulüplerin bazıları istemiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mücbir bir sebep ile derse kimse bir şey diyemez" cevabı verdi.
SİYASİLERDEN YARDIM TALEBİ
Başkan Altınok, siyasilerden destek isterken "Aynı durumu Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak da söyledi. Biz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu Malatya'ya geldiğinde konuşarak çözüme ulaştırmak istiyoruz. Bizim bir babamız yok belki ama tüm siyasetçilerimiz ile belediye başkanlarımızdan bize abilik kardeşlik hangi vazifeyi üstleneceklerse onu istiyoruz" dedi.
BORÇ YAKLAŞIK 20 MİLYON DOLAR
Kulüp Başkanı Altınok, kulübün borçlarını da açıkladı. Haziran ayına kadar borçlarını ödemedikleri takdirde transfer yasaklarının süreceğini ifade eden Altınok "Bu takımın borcu yaklaşık 20 milyon dolardır. Bunun yüzde 99'u 36 davamız olan futbolcularımızladır. 3 avukatımızı bu 36 dosya için çalışma yapması adına görevlendirdik." değerlendirmesinde bulundu.