Uzmanlar, maden suyunun bardağa dökülerek içilmesinin en büyük yanlışlardan biri olduğunu belirtiyor. Çünkü maden suyu bardağa aktarıldığında gazı (CO₂) hızla uçuyor ve içeriğinde bulunan minerallerin vücut tarafından emilimi azalıyor. Köpürme ile birlikte içeceğin temel besin değerleri de kayboluyor. Bu nedenle maden suyu, doğrudan kendi cam şişesinden içilmelidir. Böylece hem mineraller korunur hem de gaz kaybı en aza iner.

SAĞLIK AÇISINDAN ALTIN DEĞERİNDE

Jeolojik olarak koruma altındaki doğal kaynaklardan elde edilen maden suları, çözünmüş mineral tuzları, elementler ve doğal gazlar içeriyor. Bu yapısıyla özellikle mide ve bağırsak sağlığını destekliyor, sindirimi kolaylaştırıyor ve vücuttaki su–mineral dengesini düzenliyor.

MADEN SUYUNUN BAŞLICA FAYDALARI

  • Mide ve bağırsak sorunlarına iyi gelir, sindirimi kolaylaştırır.
  • Kalp ve damar sağlığını destekler.
  • Böbrek fonksiyonlarını korur ve doğal idrar söktürücü etki sağlar.
  • Kas kramplarını ve ağrıları azaltır, sporcular için ideal bir içecektir.
  • Diş minesini güçlendirir, ağız sağlığını destekler.
  • Kabızlığa karşı etkilidir ve safra kesesinin düzenli çalışmasına yardımcı olur.

Uzmanlar, maden suyunun günde bir şişe kadar tüketilmesinin sağlıklı bir alışkanlık olduğunu belirtiyor ancak “bardağa dökmeden içmek, faydasını korumanın en önemli kuralı” uyarısında bulunuyor.