Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir lisenin önünde silahlı saldırı düzenlendi. Olayda birden fazla öğrencinin yaralandığı bildirildi.
Olay, Albayrak Mahallesi'nde bulunan İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin önünde, sabah saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Saldırının okul binasının içinde değil, bina dışında gerçekleştiği belirtildi.
İlk bilgilere göre, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, okulun önünde bilinmeyen bir nedenle etrafa ateş açtı. Saldırının ardından yaralanan öğrencilerin olduğu yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunuldu.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Öte yandan saldırganın yaya olarak kaçtığı bildirildi.
Okulun önünde kalabalık oluştu
Silahlı saldırının ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, çocuklarından haber almak isteyen veliler de okulun önüne geldi. Bunun üzerine okul çevresindeki kalabalık arttı.
Polis ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemi alırken, olay yerindeki incelemelerin sürdüğü bildirildi.
Saldırının nedeninin henüz bilinmediğini ve okulun önündeki kalabalığın arttığını belirtti.