ABB Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in gündeme getirdiği MİT talimatı için açıklama yaptı. Özel, MİT'in ABB hakkında özel bir araştırma yaptığını ve bu duyumları aldıklarını söylemişti.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mansur Yavaş, "Genel Başkan, bu açıklamayı yaptıktan sonra MİT Başkanı böyle bir çalışmanın olmadığını söylemişti. Ben yeni bir dilekçe verdim, bu çalışmanın var olup olmadığıyla ilgili . Son 50 ankete baktığınız zaman, ben birinci çıkıyorum kamuoyu yoklamalarında. Her yerden saldırmaya başladılar. Sağlı solu yapılıyor bu saldırılar dikkatinizi çekmek isterim. Bunlar kimseye bir şey sağlamaz" açıklamalarını yaptı.
"PAZARTESİ HAKKIMDAKİ İDDİALARA CEVAP VERECEĞİM"
Yavaş, pazartesi günü bir açıklama yapacağını söyledi. Hakkındaki iddialara yanıt vereceğini aktaran Yavaş, "Pazartesi saat 15.00'te açıklama yapacağım. Tüm Türkiye'nin de izlemesini isterim bir görsünler bakalım hesap kitap neymiş. Hatası olan da savcılığa gider. Şu ana kadar hiçbir şeyi gizlemedik. Bütün iddialar benim belediyemde soruşturulur. Bazı bürokratlarım üzülüyor soruşturmalara ama temize çıkmaları iyidir. Bir itiraz geldiğinde bunu mutlaka teftiş ediyoruz. Bu ihaleyi yapan Kültür Dairemiz'dir burada da hataları olan varsa gereğini yaparlar.
Bizim kendimizi savunmak gibi bir alışkanlığımız yok. Biz har vurup harman savuran sistemi değiştirmek için geldik zaten. ABB olarak çalınmadan da çalışılabileceğini göstermek en büyük şiarımız" ifadelerini kullandı.