içerdiği lif, antioksidan ve fitokimyasallar nedeniyle sağlığa bir çok faydası bulunan marulun taze ve yıkanmış olması önemlidir. Salatanın ana malzemesi olan marul farkı sebzeler ve meyveler ile birlikte değişik tat alternatifi sunabiliyor. 

BOZULMA BELİRTİSİ

Buzdolabında sakladığınız marulda bu lekelere denk geldiyseniz dikkat edin çünkü yeşil rengin yerine birden fazla yaprakta kahverengi lekeler görüyorsanız bu bozulmaya başladığı anlamına gelir. 

Ani hava değişimleri, nem ve aşırı sıcaklık marul üzerinde olumsuz etki yaratırken kahverengi lekelerin oluşmasına neden olabilir. Öte yandan bu lekeler sadece çevresel koşullardan dolayı meydana gelmez böcekler ve larvalar da marul yapraklarına zarar verebilir. Bu yüzden maruldaki lekelenmeler bu yüzden olabilir. 

BU LEKELERİ GÖRÜRSENİZ TÜKETMEYİN 

Eğer marulunuzda kahverengi lekeler görürseniz bu marulu kesinlikle tüketmemeniz önerilir. Sağlığınızı korumak ve gıda güvenliğini sağlamak adına, lekeli yaprakları ayırarak marulu kullanmaktan kaçınmalısınız.