Nane, maydanoz, dere otu, kıvırcık gibi yeşillikler bir kaç gün sonra buzdolabında bozulmaya başlıyor. Bunun aslında pratik bir yöntemi var. Geleneksel saklama yöntemi sayesinde yeşilliklerinizi uzun süre koruyabilirsiniz.
Buzdolabındaki nemli dengeleyen bu saklama yöntemi yeşilliklerin uzun süre buzdolabında bozulmadan kalmasını sağlıyor. Ekonomik açıdan da sizi rahatlatacak olan bu yöntem için ihtiyacınız olan şey: Gazete ya da kese kağıdı
İşte bu yönteme dair detaylar:
Mürekkebi akmayan bir gazete kağıdına yeşilliklerinizi sarıp buzdolabına yerleştirin. Gazete yerine kese kağıdı da kullanabilirsiniz. Bunu yaparken yeşilliklerinizi yıkamayın. Yeşilliklerinizi sararken ise gevşek sarmaya dikkat edin. Çünkü çürümemesi için hava akışı olmalı.
Yeşilliklerin gazeteye sarılma amacı gazetenin nemi emme özelliğine sahip olması. Bu da çürümeyi uzun bir süre engelliyor.