Mutfak makasınızın sapları arasındaki garip metal dişlerin ne işe yaradığını hiç merak ettiniz mi? Birçok kişi bu dişlerin sadece süs veya gereksiz bir detay olduğunu düşünebilir ancak aslında mutfak makaslarının saplarındaki bu metal parçalar, günlük mutfak işlerinizi kolaylaştıracak çok önemli bir işlevi yerine getiriyor.
Birçok kişi, makasın dişli kısımlarına bakarak bunların sadece kesmeye uygun olmadığını ve görünüşte işlevsiz olduklarını düşünebilir. Aslında bu dişler, özellikle kuvvet uyguladığınızda, bazı şeyleri sıkıştırıp kırmanızı sağlamak için tasarlanmış. Yani, mutfak makasınız aslında bir çeşit pişirme pensesi işlevi de görüyor.
İşte diğer kullanım alanları:
- Fındık kırmak: Dişli kısımlar, fındık kırma işlevi görüyor. Çatlaması zor olan kabukları kolayca açabilirsiniz.
- Kemik kırmak: Aynı zamanda kemik kırıcı olarak da görev alabiliyor, et pişirirken kemiklerinizi kırmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.
- Şişe ve kavanoz kapağı açmak: Dişlerin arasına kapağı yerleştirip çevirmeye başlayarak şişe veya kavanoz açmak, klasik yöntemlerden çok daha kolay. Sıcak suya tutmak veya havlu sarmaktan daha pratik bir çözüm sunuyor.
- Haşlanmış yumurtayı soymak: Sadece yumurtanın üst kısmını kesmek için makasınızı kullanabilirsiniz, bu yöntem, yumurtaları soyarken size büyük kolaylık sağlayacak hem de yumurtanın kabuğunun kırılmasını önler.