Herkes tarafından sevilerek yenilen menemen, zaman zaman kamuoyunda da büyük tartışmalara neden oluyor. Çoğu insan menemenin soğanlı ya da soğansız yenileceğini tartışıyor olsa da, ustalar arasında menemeni en lezzetli şekilde hazırlamanın formülü sık sık sürtüşmelere neden oluyor.
İstanbul'un Balat semtinde kahvaltı salonu işleten ve 30 yılı aşkın süredir bu meslekte bulunan ustalar ise lezzetli bir menemende olması gerekenleri ve hazırlanış aşamasını tek tek anlatıyor. Deneyimli aşçılar menemenin lezzetini kaçıran hatalara dikkat çekerek, daha önce hiç yenilmediği kadar lezzetli bir yemek için yapılması gereken basit tüyoları anlattı.
İşte görenlerin tavayı sıyırdığı, eşsiz menemenin tarifi ve hazırlanışı...
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 küçük kaşık ketçap
- 2 adet yumurta
- 1 kaşık margarin ya da 2 kaşık sıvıyağ
- 5 ya da 6 dilim kaşar peyniri
- Tuz
- Kekik
- Pul biber
Ayrıca menemenin ayçiçek ya da zeytinyağı ile hazırlanabileceği belirten şefler, yemeğin yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
Öncelikle tavaya yağ koyun. Ardından ince ince dilimlediğiniz biberleri rengi değişene dek kavurun. Ardından domatesleri rendeleyerek içine ekleyin. Küp küp doğramak yerine domatesleri rendelemek menemenin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Suyunu çekene kadar pişirin.
Daha sonra çırptığınız yumurtaları, baharatları ve ketçabı domateslere ilave edin.
Hafif pişirdikten sonra kaşar dilimlerini üzerine dizin. Sonrasında da buharda erimelerini bekleyin.. İşte ödüllü menemen tarifinin yapılışı bu kadar.