Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerinin çalışmasında, yabancı uyruklu kadınların borçlandırıldığı, pasaportlarına el konulduğu ve fuhşa zorlandığı iddia edilen bir şebeke tespit edildi. Şebekenin, deşifre olmamak için kadınları 3-4 kişilik gruplar halinde sürekli ülkeye giriş-çıkış yaptırdığı belirlendi.

Tespitlerin ardından örgütü yönettiği ileri sürülen şüphelilere yönelik Mersin ve Bingöl’de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 şüpheli Mersin’de, 1 şüpheli ise Bingöl’de saklandıkları adreslere yapılan baskınlarda yakalandı. Adreslerdeki aramalarda 1 tabanca, 1 şarjör, çok sayıda fişek, 12 cep telefonu ile fuhuş faaliyetinden elde edildiği değerlendirilen 89 bin 900 TL ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3’ü tutuklandı, 1’i adli kontrolle serbest bırakıldı.

Öte yandan 2 yabancı uyruklu kadının sınır dışı edilmek üzere Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’ne teslim edildiği bildirildi.