Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava tahmin raporunu paylaştı. Rapora göre; Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu yağış alacak.

31 İL İÇİN UYARI YAPILDI 

31 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Ordu, Rize, Samsun, Siirt, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan ve Iğdır'da yoğun kar yağışı etkili olacak. Adana, Mersin ve Kahramanmaraş'ta ise ekipler kuvvetli fırtına bekliyor.

KARADENİZ'DE YAĞIŞLAR KUVVETLENECEK

Uzmanlar özellikle Karadeniz Bölgesi için dikkatli olunmasını istedi. Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Kastamonu ve Artvin'in kıyı kesimlerinde, Tokat'ın kuzeyi ve doğusunda, Trabzon'un ise doğusunda yağışlar kuvvetini artıracak. Yetkililer, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ ve kar erimesi tehlikesi bulunduğunu açıkladı. Bölge genelinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ile don olayları yaşanacak.