Tüm beslenme uzmanlarının pirinçten daha sağlıklı olduğunu söylediği bulgur ile hazırladığımız meyhane pilavı tadına doyulmaz bir lezzet. Bazı bölgelerde salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen meyhane pilavı içindeki et ve sebzelerle bambaşka bir tat oluyor. İşte etli meyhane pilavı malzemeleri ve ayrıntılı tarifi…
ETLİ MEYHANE PİLAVI
Malzemeler:
-250 gr kuşbaşı et
-2 kaşık tereyağı
-2 tane soğan
-1 kaşık biber salçası
-3 tane yeşil biber
-3 tane domates
-1 bardak iri bulgur
-Maydanoz
-Kekik,
-kuru nane,
-Kimyon,
-Pul biber,
-Karabiber
-Tuz
Meyhane pilavı yapılışı
Geniş bir tencerenin içinde tereyağını eritip etleri üzerine dökün. Et pişerken biber ve soğanları doğrayın. Domateslerden birini rendeleyip diğerlerini küp küp doğrayın. Et suyunu salıp tekrar çektikten sonra soğanları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra üzerine salçayı ekleyin ve karıştırın. Doğranmış ve rendelenmiş domateslerle birlikte biberleri de tencereye atın. Daha sonra baharatlarını ekleyin. Sos koyulaştıktan sonra bulguru ekleyin ve karıştırın. Üzerine yaklaşık 2 bardak su ekleyerek kapağını kapatın ve suyunu çekene kadar pilavı pişirin.
Afiyet olsun.