İngiltere'de mahkemeye yansıyan olayda Liverpool'un 24 yaşındaki Avusturyalı orta saha oyuncusu Marie Höbinger, kendisini takıntı haline getiren bir milyoner tarafından taciz edildiği için profesyonel bir koruma tutmak zorunda kaldı.

Mahkeme kayıtlarına göre Londra'da yaşayan iş insanı Mangal Dalal, futbolcuya Instagram üzerinden defalarca uygunsuz içerikli mesajlar gönderdi. Mesajlarda kendi telefon numarasını da paylaşan Dalal, genç futbolcudan "kendisiyle görüşmeye gelmesini" istedi.

Durum giderek tehlikeli hale gelince Höbinger, Women's Super League maçlarına gidiş-gelişlerinde kendisine eşlik etmesi için bir güvenlik görevlisi tuttu.

WSL: Liverpool bank first win of the season thanks to Höbinger set piece  brace – Her Football Hub

MAÇ SONRASI SAHADA BEKLERKEN YAKALANDI

Şubat ayında Dalal, Londra'dan Manchester'a giderek Höbinger'in Etihad Stadyumu'nda Manchester City maçını izledi. Karşılaşma sonrasında sahaya yakın bölgede futbolcuyu beklerken fark edildi ve polis çağrıldı. Boşanmış olan Dalal, mahkemede kadın oyuncuyu takip ettiğini kabul etti ancak o dönem akıl sağlığının yerinde olmadığını öne sürdü.

"PARA CEZASIYLA GEÇİŞTİRİLEMEZ"

Liverpool Sulh Mahkemesi yargıcı James Clarke, dosyayı inceledikten sonra olayın ciddiyetine dikkat çekerek, "Bu dosyaya bakınca para cezasının uygun olmadığını düşünüyorum" dedi ve Dalal hakkında ek psikiyatrik değerlendirme yapılmasını talep etti.

Sanık, 20 Ocak'ta Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde ceza alacak. Bu süreçte Marie Höbinger ile iletişim kurması ve sosyal medyada adını anması ise kesin olarak yasaklandı.