Evde sık sık kızartma yapanların sorunlarından biri de yağı bir daha kullanamamak. Fakat, uzmanlar basit bir yöntem sayesinde kızartma yağının ömrünü uzatan ve defalarca kullanılabileceğini aktardı. İşin sırrı Mısır nişastasında.
KIZARTMA YAĞINDAKİ TORTUYU TEMİZLİYOR
Kızartma yaptıktan sonra yağın içerisinde kalıntılar ya da atıklar bulunabiliyor. Bu da yağın çöpe dökülmesine neden oluyor. Fakat mısır nişastası sayesinde kızartma yağını temizleyerek yeniden kullanabilirsiniz. Bu hem doğal hem ekonomik bir yöntem.
Kullandığınız ve soğuttuğunuz kızartma yağını bir kaba alın. Ayrı bir kaba ise bir bardak su ve 2 yemek mısır nişastasını ekleyip karıştırın. Daha sonra bu karışımı yağa ekleyerek birkaç dakika ısıtılır.
Nişasta ısının etkisiyle yağda bulunan tortular jel kıvamına gelir. Son olarak bu süzülen yağ berrak bir hal alır. Böylelikle hem israf azalıyom hem doğal bir yöntem.