Hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ve iddianamenin hazırlandığını belirten Böcek, sağlık durumuna ve yargı sürecine ilişkin çarpıcı detaylar paylaştı.

"Torosların Evladı" ve "Herkesin Başkanı" imzasıyla kaleme alınan mesajda, 32 yıllık siyasi geçmişine ve yaşadığı zorluklara vurgu yapıldı.

Böcek, 2020 yılında yaşadığı ağır COVID-19 sürecinin vücudunda bıraktığı hasarlara dikkat çekerek cezaevi koşullarının sağlığını olumsuz etkilediğini belirtti:

"17 Ağustos 2020'de en ağır COVID rahatsızlığıyla 108 gün yoğun bakımda kaldım. 5 Temmuz'da tutuklandığım gün 12 ilaç kullanırken, cezaevi koşulları ve hastalığın hasarlarından dolayı 9 defa hastaneye kaldırıldım. Şu anda 22 ilaçla ayakta durmaya çalışıyorum."

"YARGIYA GÜVENİM SONSUZ"

Yürütülen soruşturmada iddianame aşamasına geçildiğini müjdeleyen Böcek, mahkemede kapsamlı bir savunma yapacağını ifade etti:

Adalet Vurgusu: "Bundan sonra yapılacak yargılamada üzerime atılı suçlamalarla ilgili savunmamı ayrıntılı vereceğim. Bağımsız Türk yargısına güvenim sonsuzdur. Adalet er ya da geç tecelli edecektir."

Siyasi Kariyer Hatırlatması: Mesajında ANAP ve CHP dönemindeki belediye başkanlıklarını hatırlatan Böcek, 6 mazbata almasını sağlayan hemşehrilerine destekleri için teşekkür etti.

Muhittin Böcek, aynı zamanda CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır hakkında iddianamede yer alan iddialara da açıklık getirdi. Başarır aleyhindeki iddiaların gerçek dışı olduğunun savcılık araştırmalarıyla ortaya çıktığını savunan Böcek, "Kendisi Türk siyasetinin çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile tanınan önemli bir ismidir," dedi.