Faydalarıyla bilinen nar, kış mevsimin vazgeçilmez meyvelerinden biri. İçerisinde bulunan kalsiyum, potasyum ve vitaminler sayesinde hastalıklara karşı koruyucu bir kalkan görevinde. Narı, tuzla tükettiğinizde ise hem lezzeti zenginleşecek hem de mineral desteği sağlayacak. Peki tuzla nar nasıl tüketilmeli? İşte detaylar..
Tatlı ve ekşi tatları yapısında barından nara, tuz eklenince tatlığı ön plana çıkar. Ekşiliği ise hafifler.
Sodyum açısından zengin olan tuz, vücudun elektrolit dengesinin korunmaya yardımcı oluyor. Fakat tuz tüketirken aşırıya kaçınılmaması gerekli.
Tükürük üretimini artıran tuz, narı sulandırarak ağızda hoş bir tat bırakır. Ağız kokusunun azalmasına da yardımcı olur.
Tüm bunların ötesinde narı tuzlayarak yemek kültürel bir alışkanlık da öne çıkıyor. Çünkü bazı kültürlerde meyvelere tuz eklenerek tüketilmekte.