Sağlığa olan faydaları ile dikkat çeken nar, vitamin ve antioksidan açısından zengin bir meyvedir. Ancak nar yemeden önce göz önünde bulundurulması gereken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor.
Bazı kişiler nar ve nar suyu tükettiklerinde alerjik reaksiyonlar yaşayabilir özellikle de ciltte kaşıntı, döküntü veya şişlik gibi belirtiler görülebilir. Alerjik reaksiyon geçmişiniz varsa nar yemeden önce mutlaka buna dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda nar asidik bir yapıya sahip olduğu için fazla tüketildiğinde mide ekşimesi, reflü veya gastrit gibi sorunlara yol açabilir. Mide hassasiyetiniz varsa narı öğünle birlikte tüketmek daha sağlıklı olacaktır.
Şeker oranına dikkat edilmeli
Nar içerisinde doğal şekerler içerir, bu nedenle de özellikle diyabet hastaları, narı dikkatli bir şekilde tüketmelidir. Narın tüketim miktarını ayarlayamamak kan şekerinin hızla yükselmesine neden olabilir. Narın besin değerlerinin korunabilmesi için de genellikle öğünlerde veya yemeklerden önce tüketilmesi tavsiye edilir. Taze nar suyu en iyi şekilde sindirilir.
Nar çekirdekleri yüksek miktarda lif içerir
Narın dış kabuğunda kullanılan pestisitler, doğrudan taze tanelerine geçebilir. Bu nedenle, narı yemeden önce iyice yıkamak önemlidir. Öte yandan nar çekirdekleri yüksek miktarda lif içerir ve bu, bazı kişilerde sindirim sorunlarına yol açabilir. Eğer sindirim sisteminiz hassas ise nar çekirdeklerini nazikçe ayıklayarak tüketmek daha iyi olabilir. Aynı zamanda sadece narın suyunu içmek de iyi bir alternatif olabilir.