Çorba, soğuk günlerin vazgeçilmezi olurken hem de ruhu ısıtan bir yemektir. Bazen hazırladığımız bir adım daha ileriye taşımak için lezzet dokunuşu yapmak isteriz. İşte çorbalarınızı sıradanlıktan çıkarıp lezzetli bir üst seviyeye taşıyacak bazı pratik ipuçları:

Eti soteleyin ve mühürleyin 

Çorbaya et ekliyorsanız, onu tencereye koymadan öncebir tavada soteleyin ya da mühürleyin. Etin dış yüzeyinde oluşan kahverengileşen kabuk, çorbaya daha zengin bir lezzet katacaktır. Özellikle tavuk, gibi etler hem bazen tatsız kalabilir hem de lastik gibi olabilir. Bu işlem çorbaları çok daha lezzetli hale getirir. 

Sebzeleri kavurun

Etleri sotelediğiniz gibi çorbaya eklemeden önce sebzelerinizi de biraz kavurun. Bu işlemle karamalize olan sebzelerin tatlı daha da yoğunlaşacak. Özellikle kabak, patates ve havuç gibi kök sebzeleri kavurup, ardından et suyu ekleyerek hazırlayacağınız bir çorba, lezzet açısından zengin ve doyurucu olacaktır.

Çorbanın dokusunu zenginleştirin

Çorbanıza pürüzsüz bir doku kazandırmak için bazı sebzeleri püre haline getirebilirsiniz hatta tüm çorbanızı püre yaparak daha kremsi bir yapı elde edebilirsiniz. Eğer daha iri parçalar istiyorsanız bazı sebzeleri püre haline getirin ve geri kalanını bütün bırakın. Ayrıca, eğer et parçaları çorbanıza ekliyorsanız, beyaz fasulye gibi malzemelerle püre yaparak doku zenginliği sağlayabilirsiniz.

Ev yapımı et suyu kullanın

Çorbanın temelini sudur fakat elinizde ev yapımı et suyu kullanmak tatlarını daha baskın hale getirir. Et suyu, çorbanızın lezzetini hızla artırır. Et suyu, malzemelerin doğal lezzetlerini ön plana çıkarır ve çorbanızı daha doyurucu hale getirir.

Sade çorbaları canlandırın

Eğer çorbanız biraz tatsız geliyorsa bir miktar asidik bir malzeme ekleyerek onu renklendirebilirsiniz. Sirke veya narenciye suyu gibi asidik bileşenler, tatları dengelemeye yardımcı olur. Ayrıca tuz da önemli bir rol oynar, çorbanızın eksik tatlarını tamamlamak için biraz daha tuz eklemeyi deneyin. Taze çekilmiş karabiber de çorbanın tadının zenginleşmesine olanak sağlar. 

Servis ederken taze otlar veya süt ürünleri ekleyin

Çorbanızın üzerine taze otlar eklemek, çorbanıza canlılık katacaktır. Bir tutam maydanoz, fesleğen veya kişniş gibi otlar çorbanızın lezzetini iki katına çıkaracaktır. Ayrıca, bir miktar ekşi krema veya yoğurt da, baharatlı çorbaların acılığını dengeleyebilir ve sebzelerin tatlılığını yumuşatabilir.