Alerjiler neden artıyor?
Hem dünyada hem de ülkemizde alerji ve alerjiye bağlı solunum yolu hastalıklarında artış olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Seha Akduman, bunun çok farklı sebepleri olduğunu belirtti.
Besin alerjileri neden artıyor?
Prof. Dr. Erk; “Günümüzde GDO’lu ve işlenmiş gıdaların yaygın tüketimi kanser vakalarının yanı sıra besin alerjilerinin de sık görülmesine neden oluyor’’ dedi.
Taklit kalp krizi... Mete dünyadaki 7'nci hasta
İzmir'de kalp krizini taklit eden hastalığa yakalanan Mete Karan, dünyadaki yedinci vaka olarak literatüre geçti.
Yoğun bakımlarda korkutan veri
Sağlık Bakanı Koca, yoğun bakımlarda doluluk oranının yüzde 72 ile olduğunu, geçen yıla göre artış yaşandığını açıkladı.
Uzmanlar da hastanelerdeki yoğunluğa dikkati çekerek uyarılarını yineledi. Prof. Dr. Özgür Enginyurt, Karadeniz'de vakaların yarısının domuz gribi olduğunu söyledi.