LYS EK YERLEŞTİRME SONUCU SORGULA!
ÜNİVERSİTELERE EK YERLEŞTİRMELER NASIL YAPILACAK?
Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2017-ÖSYS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

LYS İLE KAZANDI, KAYIT YAPTIRAMADI
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Genel Kamu Hukuku bölümünde görevliyken KHK ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS sonucunda kazandığı aynı üniversiteye internet üzerinden kaydını yaptıramayınca bu kez gerekli belgeleri dilekçe ile okula teslim etti.
Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 6 Ocak’ta ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter, LYS sonuçlarının açıklamasının ardından ihraç edildiği okulun İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü kazandı. Ancak geçtiğimiz gün E-devlet üzerinden kayıt yapmaya çalışan Yiğiter, ‘kayıt hakkı bulunmadığına’ ilişkin bir notla karşılaşınca, bugün beraberinde CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan ile birlikte kayıt yaptırmak için Tandoğan Meydanında bulunan Ankara Üniversitesine geldi. Çok sayıda polis ile özel güvenlik ekipleri okulun önünde önlem aldı.