Mutfaklarımızda sıklıkla kullandığımız patatesler, doğru şekilde saklanmadığında filizlenip hem sağlığımıza hem de bütçemize zarar verebilir. Basit ve doğal bir yöntemle bu sorunun önüne geçmek oldukça kolay. Patateslerin arasına koyacağınız 2-3 yaprak, filizlenmeyi engelleyebilir ve patateslerinizi daha uzun süre taze kalmasın yardımcı olur.
2-3 ADET DEFNE YAPRAĞI KOYUN
Patateslerinizi saklarken kullanabileceğiniz en etkili yöntemlerden biri, defne yaprağıdır. Patateslerin arasına 2-3 adet defne yaprağı koyarak, sebzenin filizlenmesini geciktirebilirsiniz. Defne yaprağının doğal bileşenleri, patateslerin taze kalmasına yardımcı olurken uzun süre dayanmasını sağlar.
FİLİZLENMİŞ PATATESLERİ TÜKETMEYİN
Patateslerinizi filizlendikten sonra tüketmemeniz gerektiğini unutmamalısınız. Filizlenmiş patatesler, sağlığınız için tehlikeli olabilecek solanin ve diğer toksinler içerir. Filizlenmiş patatesleri atmak yerine, doğru saklama yöntemlerini kullanarak daha uzun süre taze patatesler elde edebilirsiniz.