Neredeyse tüm insanlar pilav tüketmekten hoşlanır. Lezzetli ve doyurucu yapısı nedeniyle Türk mutfağının vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan pirinç pilavı, bazıları içinse yüksek kalori kaynağı olarak görülmekte. 

Besin değerleri arasında bol miktarda karbonhidrat ve nişasta bulunması pirinç pilavlarının diyet listelerinden çıkarılmasına neden olurken, beslenme uzmanları pilav tüketilmesini mümkün kılacak basit ve etkili bir yöntemin detaylarını paylaştı. 



Kilo vermek isteyenler için hayat kurtaran bu basit yöntemi eksiksiz uygulamanız halinde, ortaya çıkacak pilav hem lezzetli olacak hem de kalori bakımından zayıflayacaktır. 

DİYET PİLAV NASIL HAZIRLANIR?

Beyaz pirinçten yapılan pilavlar yalnızca yüksek kalori miktarları nedeniyle değil, aynı zamanda yüksek glisemik indeksleri nedeniyle de kilo alınmasına yol açıyor. Kan şekerini hızla yükselten bu yiyecek, bol bol tüketilmesi halinde obeziteye neden olmakta. Ancak pişirme sırasında yapacağınız basit bir işlem, bu sorunların tümünü ortadan kaldıracak.

YAĞ SEÇİMİNE DİKKAT EDİN

Birçok insan pirinç pilavını ayçiçek yağı ya da tereyağ kullanarak hazırlamayı tercih ediyor. Ancak pişirme sırasında pirinç pilavına hindistancevizi yağı eklerseniz, pilavın kimyasal yapısı tamamen değişecektir. Pilava eklenecek bu yağ çeşidi, insan vücudunun parçalaması için uygun olmayan enzimlerin sayısını artırarak, pilavdaki nişasta miktarını yukarı çekecektir.

Bu durum, vücudun pilavdaki zararlı maddeleri sindirmeyi reddetmesine ve kan şekerini tetikleyecek bu maddelerin kana karışmadan vücuttan atılmasına yol açacak.