Mutfakta neredeyse herkesin başına gelen durumlardan biri olan tuzlukların nemlenmesi tuzun yapısını bozarken tuzluktan dökülmesine de engel oluyor. Aynı zamanda nemlenen tuzlar tuzlukların kenarına yapışarak kirli bir görüntü oluşmasına olanak sağlıyor. Genellikle bu sorunun önüne geçmek için tuzluğun içine pirinç atmak ilk başta akla gelen yöntemlerden biri fakat pirinçten daha etkili yöntemler de var. 

İşte pirincin nemini alan o yöntemlerden bazıları...

MAKARNA TANELERİ

Küçük boyutlu makarnalar, tuzun nem çekmesini engellemek için etkili bir seçenek olurken tuzluğun içine 4-5 adet kuru makarna ekleyerek, nemin emilimini azaltabilir ve tuzun kuru kalmasına yardımcı olabilirsiniz. 

TEBEŞİR PARÇASI 

Doğal bir nem emici olan tebeşir, tuzun kuru kalmasını sağlamak için başka bir pratik çözüm sunarken küçük bir parça beyaz tebeşiri tuzluğun içine yerleştirerek, nemi çekmesini sağlayabilirsiniz. 

KURU EKMEK

Kuru ekmek de nem çekme özelliği ile tuzluğunuzda yararlı bir alternatif oluştururken küçük bir kuru ekmek parçasını tuzluğun içine yerleştirerek, tuzun nemlenmesini önleyebilirsiniz. 

NOHUT VEYA FASULYE

Kuru baklagiller, tuzun nemlenmesini engellemek için etkili bir başka yöntemler arasında yer alıyor. 3-4 adet kuru nohut veya fasulye tanesi ile tuzun bozulmasını önleyebilirsiniz. Eğer kuru olan bakliyatlar tuzun içinde zamanla nemlenirse yenileri ile değiştirebilirsiniz. 

KURUTULMUŞ BİBERİYE 

Tuzluğunuzda pirinç yerine kurutulmuş biberiye kullanmak, nemli ortamlarda tuzun katılaşmasını önler. Biberiye, hem tuzun lezzetini artırır hem de kirli görüntülerin oluşmasını engeller. Tuzluğun içerisine birkaç dal biberiye ekleyerek pratik bir çözüm elde edebilirsiniz.