Mandalina aromasıyla zenginleşen bu kek, zahmetsiz bir şekilde hazırlanıp buzdolabında dinlendirilerek servise hazır hale geliyor. Kış aylarının vazgeçilmezi olacak bu tatlı, hem gözlere hem de damaklara hitap ediyor.
Bu tarif, zahmetsiz bir şekilde lezzetli bir tatlı hazırlamak isteyenler için harika bir seçenek sunuyor.
20 dakikada mükemmel kış tatlısı
Malzemeler
6 mandalina
300 gram "Çay için" kurabiye
100 gram tereyağı
400 gram krem peynir veya ekşi krema
100 gram pudra şekeri
10 gram jelatin
50 mililitre su
Hazırlanışı
Mandalinalı kekin yapımına, kurabiyeleri kırıntı haline getirip eritilmiş tereyağı ile karıştırarak başlıyoruz. Elde edilen karışımı, kalıbın tabanına eşit şekilde yayarak buzdolabına koyuyoruz. Jelatini suya batırıp şişmesini bekledikten sonra, kaynatmadan ısıtıyoruz. Krem peynirini pudra şekeriyle karıştırıp, eritilmiş jelatini ve dilimlenmiş mandalinaların bir kısmını ekliyoruz.
Karışımı kurabiye tabanının üzerine dökün, ardından mandalina halkalarını yerleştirin. Pastayı, 4-5 saat boyunca buzdolabında bekletin. Bu şekilde lezzetli ve serinletici bir mandalinalı kek hazır hale geliyor.