The Express'teki habere göre araştırmacılar, tarçında bulunan ana bileşik olan 'sinnamaldehit'in, bazı ilaçların vücutta daha hızlı parçalanmasına neden olabileceğini belirtti. Çalışmanın baş bilim insanlarından Shabana Khan, "Sağlık uzmanlarının veya ilaçları reçete eden doktorların bilgisi dışında aşırı miktarda takviye kullanılması sağlık sorunlarına yol açabilir" dedi. Khan, takviye ürünlerin aşırı tüketiminin reçeteli ilaçların vücuttan hızla atılmasına sebep olabileceğini ve bunun da ilaçların etkinliğini azaltabileceğini vurguladı.
Araştırmada, tarçın tüketiminin tamamen zararlı olmadığı, örneğin kahveye serpiştirilen küçük miktarların sorun yaratmayacağı belirtilirken, özellikle takviye ürünlerdeki içeriklere dikkat edilmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.
KAN SULANDIRICI KULLANANLAR İÇİN ÖZELLİKLE RİSKLİ
Araştırmanın ortak yazarlarından ve Mississippi Üniversitesi Doğal Ürünler Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Amar Chittiboyina, tarçında doğal olarak bulunan kumarin maddesine dikkat çekti. Chittiboyina, "Kumarin'in kan inceltici özellikleri, kan sulandırıcı ilaç kullanan bireyler için tehlikeli olabilir" dedi.
Bilim insanları günlük hayatta makul ölçülerde tarçın kullanımının zararsız olabileceğini ancak özellikle sağlık sorunları nedeniyle ilaç kullanan bireylerin tarçın içeren takviyeleri veya yoğun tarçın tüketimini doktorlarına danışmadan artırmamaları gerektiğini belirtiyor.