RTÜK ceza verdi o dizi final yapıyor
RTÜK tarafından cezalandırılan sevilen bir dizi final yaparak ekranlara veda etmeye hazırlanıyor. Başlangıçta 51 bölüm olarak planlanan dizi cezalar gelince akışını değiştirip final yapmaya karar verdi
Erdoğan'ın hedefinde diziler var
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dizi ve televizyon programlarını hedef aldı. Erdoğan, yaptığı konuşmada ''Toplumu bilgilendirici olması gereken diziler, tam tersine, şiddeti teşvik eden meşrulaştıran, araçsallaştıran kötü bir rol oynuyor. Bunun engellenmesi noktasında hepimize, özellikle de yapımcılara, senaristlere, medya organlarına ve RTÜK'e sorumluluk düşmektedir” ifadelerini kullandı.
Reuters Enstitüsü raporu: SÖZCÜ, Türkiye'de en çok güvenilen medya kuruluşları arasında
Reuters Enstitüsü'nün hazırladığı 2024 Dijital Haberler Raporu'nda SÖZCÜ Medya Grubu, hem televizyon hem de basılı ve dijital yayınlar alanında Türkiye'nin en çok güvenilen ve takip edilen yayın kuruluşları arasındaki yerini korudu.
İnternet platform işletmecilerinden RTÜK'e ödeme
Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle; yayın hizmetlerini koşullu erişim yoluyla sağlayan medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar ve internet platform işletmecileri yıllık net satışlarının yüzde bir buçuğunu RTÜK'e ödeyecek.
SBK'lı yayına RTÜK incelemesi
RTÜK, Sezgin Baran Korkmaz ile yapılan canlı yayın hakkında inceleme başlattı.