Sabah kahvaltıda tüketilenler, gün içerisinde zinde kalmamız için önemli bir detay. En sık tüketilen besin ise ekmek oluyor. Fakat beyaz ekmeğin zararlarını aza indirmek için uzmanlar alternatif bir besin öneriyor.
Beyaz ekmek metabolik hastalıklar riskini de artırabiliyor. Uzun vadeli sağlık için uzmanlar kahvaltıda ekmek yerine yulaf ezmesi yenmesini öneriyor. 13 yıl boyunca 55 bin kişinin beslenme alışkanlıklar incelendi. Ve kahvaltıda yulaf ezmesi tüketenlerin, beyaz ekmek ya da yumurta yiyenlere kıyasla yüzde 4 daha küçük inme riskine sahip oldukları ortaya çıktı.
YUMURTA YERİNE YULAF EZMESİ TÜKETEBİLİRSİNİZ
Araştırmacılar, yumurta yerine yulaf ezmesi tüketmenin hemorajik hastalık riskini azaltacağını ancak yulaf ezmesin de yerine yoğurt tüketmenin daha faydalı olacağını öne sürdü. Yulaf ezmesini kahvaltıda pek çok şekilde tüketebilirsiniz. Bunlar arasında krep ve omlet yapmak var.

Sabah kahvaltıda uzmanlar günlük olarak yüzde 20 ya da 30 civarında kalori alınmasını ifade ediyor. Erkeklerde bu 500 ila 700 kalori ilen kadınlarda ise 400 ila 600 kaloridir.
DENGELİ BİR BESLENME İÇİN ÖNERİLENLER:
Yoğurt, yağsız peynir ya da yumurta
Yulaf ezmesi, tam tahıllı gevrekler ya da tam tahıllı ekmek. Fındık ve Avokado.