Tükettiğimiz çoğu ürün bazen sahte olabiliyor. İşlenmiş ürünleri, gerçek ya da hakiki diyerek satışa sunabiliyorlar. Bunlar arasında, bal, zeytinyağı, peynir hatta hurma bile var. Fakat basit yöntemlerle satın aldığınız ürünün gerçekliğini ayırt edebilirsiniz.

Özellikle Türklerin sofrasından eksik olmayan hurma, işlenmiş olabiliyor. Bunu anlamanızı saklayacak 8 yöntem bulunuyor. 

DOĞAL HURMAYI AYIRT ETMENİN YÖNTEMİ

Hurmalar bazen işlenmiş ya da şekerle kaplanmış olabiliyor. Bunu ayırt etmek için şunlara dikkat etmelisiniz:
Eğer hurma genelde mat ya da hafif parlaksa bu doğal hurmadır. Fakat işlenmiş ya da şeker ilave edilmiş hurmalar genelde aşırı parlak ve yapışkan olur.

Doğal hurmanın yüzeyi buruşuktur ve kuru değildir. Ayrıca hafifi tatlı olur ve koku yayar. İşlenmiş hurma ise glikoz şurubuyla tatlandırıldığı için yapay ve aşırı tatlıdır. Gerçek hurmanın çekirdeği sert olur. Sahte hurmalarda ise çekirdek bulunmaz. İkiye böldüğünüzde ise lifli bir yapıya sahiptir. 

Doğal hurmalar yoğun ve dolgundur. Sahtesi ise şekeri emdiği için ağır yapıdadır. 

SU TESTİ YAPIN

Doğal hurma ile işlenmiş hurmayı ayırt etmenizi sağlayacak bir test de yapabilirsiniz. Küçük bir kaseye su koyarak hurmayı içerisine atın. Eğer batıyorsa bu gerçek hurmadır. İşlenmiş hurma ise genede suyun yüzeyinde kalır.