ABD'de Başkan seçilen Donald Trump, 2 gün içerisinde yaşanan ve onlarca kişinin öldüğü saldırılara değindi. Trump, 'dünyanın ABD ile dalga geçtiğini' söyledi ve Demokrat Parti yönetimini suçladı.
 
Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı açıklamada, ülkenin yönetiminde ciddi zaaflar olduğunu söyledi.
 
Trump "Ülkemiz tam bir felaket, tüm dünyada alay konusu. Açık sınırlarla, etkisiz ve neredeyse yok denecek kadar zayıf bir liderlik olduğunda olacak olan budur," ifadelerini kullandı.

Trump, Demokrat Parti'yi ve mevcut yönetimi suçlayarak, yaşanan olayların sorumluluğunun Joe Biden ve bakanlarına ait olduğunu söyledi.

"Demokratlar, ülkemizde bunların yaşanmasına izin verdikleri için utanmalılar," diyen Trump, yönetimin sınır güvenliği politikalarını eleştirdi. Saldırıların göçmenler tarafından yapıldığı imasında bulundu.